“Деветте страни на желанието”


“Деветте страни на желанието” по Хедър Раффо
моноспектакъл на Златка Керемедчиева
режисьор: Катерина Христова,
музика: Ивайло Андонов.
фотограф: Емилиян Денчев

“От двете страни на желанието”
Статия от Университетски вестник

В Университетския театър на НБУ бе премиерата на пиесата на Хедър Рафо “Двете страни на жланието”. Тя бе в рамките на инициативата “Открий театъра”, в съответствие с която всички представления през ноември в Университетския театър бяха безплатни. Началото на спектакъла 18:30 ч., но много по-отрано започнаха да прииждат студенти. В крайна сметка се оказа, че местата в залата са малко и броят на правостоящите приближаваше този на седящите.
Режисьор на “Двете страни на желанието” е Катерина Христова, композитор – Ивайло Андонов, единствената роля бе поверена на Златка Керемедчиева. Златка Керемедчиева се занимава с театър от 2002, актриса е в старозагорския драматичен театър “Гео Милев”, освен това е и драматург. Носителка на наградата за най-добра женска роля в късометражен филм през 2009 за участието си във филма “13/14”. Догодина й предстоят проекти като вече нашумелия у нас “LOVE.NET”, американската продукция “Conan” и “RIDEAU ROUGE A RAISKO” – една българо-френска продукция.
“Деветте страни на желанието” е история на девет жени от Ирак. На пръв поглед се разказва войната и хаоса в тази страна, но всъщност става дума за нещо много по-общо – за любов и надежда, за смърт и разруха.
Любина Тонова