По-фотогенични в 5 стъпки

Някои основни правила при позирането пред обектива, които ви гарантират красив и естествен вид на снимка

По-фотогенични в 5 стъпки

Много жени живеят със заблудата, че не са фотогенични и няма никакъв шанс да изглеждат добре на снимки. Особено щом става въпрос за фотосите за лични документи, на които често се случва да изглеждаме като „гръмнати”, заспали или пък сърдити.

Оказва се обаче, че ако спазвате някои основни правила при позирането пред обектива, съвсем спокойно можете да избегнете гореспоменатите ситуации и да изглеждате на снимка такива, каквито всъщност сте – уверени, красиви и усмихнати. Ето и кои са начините да постигнете този ефект.

Замечтайте се
Много хора буквално замръзват, веднъж застанали пред обектива. За да избегнете тази ситуация, замислете се за някоя приятна и забавна случка от живота си. По този начин, като на магия, изведнъж ще се отпуснете и ще накарате лицето си да засияе с естествения си блясък.

Усмихвайте се
Но не само с устните, а и с очите си. Звучи ви странно? Моделът Тайра Банкс дава много точно обяснение за това, как да постигнете този ефект: „Опитайте се да се усмихнете, без да помръдвате и мускулче около очите си – изглежда изкуствено и отегчено. След това пробвайте да се усмихнете само с очите, които са прозорец към душата. Така е по-добре, нали? А сега добавете и усмивката с устни. Ето – красота!”



Носете ярко червилo

По-фотогенични в 5 стъпкиThinkstock/Guliver
Разбира се, не става въпрос за грим а ла Мерилин Монро например, а по-скоро за леко оцветен в розов или червен нюанс балсам, който ще озари не само устните, а и цялото ви лице.

Открийте по-добрата си половина
Всеизвестен факт е, че човешкото тяло не е напълно симетрично. Това се отнася и за лявата и дясната половина на лицето. Застанете пред огледало, открийте вашата по-красива страна и винаги наблягайте на нея, докато ви снимат. Разбира се, това не означава да заставате в профил винаги, когато видите фотоапарат. Достатъчно е да позирате така, че ¾ от лицето ви, с акцент към по-добрата половина, да бъде на фокус.

Подчертайте веждите си

По-фотогенични в 5 стъпкиMarie Claire
Не забравяйте, че веждите са рамките на лицето. Подчертайте ги внимателно с молив или сенки, направете си няколко самоснимки за проба и веднага ще забележите разликата с предишните си фотоси.

Ето и малко съвети за грима: