Предпремиера на „Танго в тунела“

В навечерието на деня на Освобождението на България излезе официалната селекция на десетте нови български филма, които можете да гледате на голям екран по време на тазгодишното 23-то издание на Международния Филм Фест в категорият „Ново бългаско кино“, определени от Международно жури, съставено от селекционери на водещи, световни фестивали.

Един от селектираните филми е „Танго в тунела“ , филмът е независима продукция без държавно финансиране и е заснет в рамките на 18 снимачни дни в София, Горна Малина, Долна Малина и село Априлово.

Единият от двамата продуценти е Златка Керемедчиева-Мехова, редовен докторант в НБУ с Тема на дисертационния труд: „Актьорът в киното“; Научен ръководител:проф. Цветана Манева; Департамент: „Театър“. А лентата е част от нейната творческа десертация. Освен продуцент тя е сценарист и актриса във филма.

„Танго в тунела“ е съвременна българска драма разказваща за разпада на семейството, за приятелството и болката от предателството, за ПРОМЯНАТА и за стремежа към промяна на „сърдитите млади хора“ в България днес, както и за лозунга: „Системата ни убива“! За това до какво водят решенията на всеки един сремящ се към нея и как тя се случва, но съвсем не такава каквато си я представяме. И всичко това събрано в 90мин.

Филмът е разделен на няколко чаптъри и едният от тях участва на „Оупен фест“ –Долна Малина, организиран от община Долна Малина и филмово студио UFO – Долна Малина, където Златка, печели награда за най-добра актриса.

В ролите са Ники Станчев, Йонко Димитров, Анна Банкина, Павел Владимиров, Лилия Лилова, Илия Виделинов, Златка Керемедчиева, Диляна Данева, Асен Караниколов и други. Музиката е написана от Иван Динев, а авторските парчета в лентата са на Веси Бонева, Indigo Kids и на рапъра DinYo. Режисьори са Ники Станчев и Стоян Анов; оператори Момчил Александров и Емилиян Дечев; продуцент Златка Керемедчиева (New Actors Studio) .

Припомняме, че 23-ят „София Филм Фест” ще се състои от 7 до 17 март 2019 в София с допълнителна програма до 28 март, като програмата съдържа около 200 игрални, документални и късометражни филма.

Предпремиерата на „Танго в тунела” е на 13 март от 18:30 ч., в кино „Люмиер”

Билети могат да се закупят и онлайн: ОТ ТУК